You are currently viewing Εκπληκτικής ποιότητας Θαλασσινά

Εκπληκτικής ποιότητας Θαλασσινά

Τα κατεψυγμένα προϊόντα είναι αρκετά παρεξηγημένα και σε γενικές γραμμές δεν τα προτιμούν οι καταναλωτές. Ωστόσο, ένα κατεψυγμένο προϊόν με την κατάλληλη μεθοδολογία (άμεση βαθιά κατάψυξη σε κατάλληλους «φούρνους»), μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο ασφαλές προς κατανάλωση από ένα νωπό, και φυσικά πολύ πιο θρεπτικό.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τα κατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά. Στο κατάστημα μας θα βρείτε μια σημαντική ποικιλία από προϊόντα θαλάσσης, νωπά και κατεψυγμένα, εκπληκτικής ποιότητας και μοναδικής γεύσης.

Πέρα λοιπόν από το νωπό βιολογικό λαβράκι και τη νωπή βιολογική τσιπούρα, αμφότερα Κεφαλλονιάς, θα βρείτε επίσης και τα ακόλουθα εξαιρετικά προϊόντα:

ΠΕΡΚΑ ΦΙΛΕΤΟ ΑΓΡ. ΑΛΙΕΙΑΣ
 

Τα φιλέτα της λίμνης Βικτώριας προέρχονται από πιστοποιημένα άγρια ψάρια από τη δεύτερη σε έκταση μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού της γης, στην Αφρική. Τα φιλέτα αυτά εξασφαλίζουν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, απαραίτητα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες.

Για μαγείρεμα στο φούρνο, στρώνουμε σε ταψί λαδόκολλα, τοποθετούμε τα φιλέτα της πέρκας. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 40 λεπτά. Για μαγείρεμα στο τηγάνι:  Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και απλώνουμε τα φιλέτα μας αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει και από τις δύο πλευρές τους.  Αφού ψηθούν καλά από την μία πλευρά, τα γυρίζουμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμα, σε περίπου 15 λεπτά, τα σερβίρουμε στα πιάτα μαζί με κάποια σάλτσα σως της αρεσκείας σας.

ΣΟΛΟΜΟΣ ΦΙΛΕΤΟ REAL FISH 2x125gr ΒΙΟ

Σολομός Ωκεανού χωρίς ορμόνες και χωρίς αντιβιοτικά πλούσιος σε Ω3 & Ω6

Ο σολομός μας εκολάπτεται σε γλυκό νερό και αργότερα μεταναστεύει στην ανοιχτή θάλασσα ώστε και κυνηγήσει και να μεγαλώσει στις απομακρυσμένες θάλασσες της Νορβηγίας για να γίνει φυσικά δυνατός και υγιής.

Με σχεδόν 3 φορές περισσότερο χώρο για να κολυμπήσει σε σχέση με τον κοινό σολωμό και με βιολογικά πιστοποιημένη διατροφή αυτό το ψάρι παραμένει όπως ορίζει η φύση ….καθαρό,έντιμο,και κυρίως βιολογικό.

Συστατικά: 100% σολομός Ατλατικού (Salmo Salar) βιολογικής υδατοκαλλιέργειας.

ΦΙΛΕΤΟ ΑΓΡΙΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ 500gr

Φιλέτα  άγριου μπακαλιάρου (γάδου), κατεψυγμένα, πρακτικά χωρίς κόκαλα · έτοιμα για κουζίνα, σε προστατευτικό γλάσο, αφαιρούμενα μεμονωμένα.

Ο μπακαλιάρος περιέχει λιγότερο υδράργυρο σε σχέση με άλλα ψάρια, όπως π.χ. ο τόνος. Εύκολα στο χειρισμό, ιδανικά για ψήσιμο στο φούρνο και το τηγάνισμα. Πάρτε τον επιθυμητό αριθμό φιλέτων από το πακέτο. Αφήνετε να αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 ώρες ή στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες. Ξεπλύνετε καλά τα φιλέτα κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

ΦΙΛΕΤΟ ΜΑΥΡΟΥ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΥ 750gr

    Ο μαύρος μπακαλιάρος είναι από τα ωραιότερα βρώσιμα ψάρια στον Ατλαντικό. Η γεύση και το λευκό κρέας του το έχουν κάνει από τα πιο περιζήτητα είδη ψαριών, γεγονός που έχει οδηγήσει τη βιομηχανία ιχθύων με τα πλοία τους να κυνηγούν αυτά τα ψάρια ανεξέλεγκτα. Σε ορισμένες περιοχές, απειλούνται με εξαφάνιση, όπως για παράδειγμα στη Βόρεια Θάλασσα. Προκειμένου να αντισταθμιστεί αυτή η ανεξέλεγκτη αλιεία ως εναλλακτική λύση, ο μαύρος μπακαλιάρος αλιεύεται για το σκοπό αυτό στα ανοικτά νερά των ακτών της Ισλανδίας. Αφενός, τα ύδατα αυτά είναι από τα καθαρότερα στον κόσμο, από την άλλη πλευρά, τα ισλανδικά πρότυπα αλιείας είναι από τα πιο αυστηρά στον κόσμο και το κράτος της Ισλανδίας έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια μια έννοια βιωσιμότητας για την αλιεία στα ανοικτά των ακτών. Το Ισλανδικό Υπουργείο Αλιείας όχι μόνο θεσπίζει αυτούς τους νόμους, αλλά και παρακολουθεί τη συμμόρφωση σε αυτούς. Η Ισλανδία δεν είναι μέρος της ΕΚ, έτσι ώστε καμία άλλη χώρα να μην μπορεί να αλιεύσει ανεξέλεγκτα στα χωρικά της ύδατα και οι νόμοι να υπονομεύονται. 

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟΨΑΡΟΥ 500gr

Φιλέτα  κοκκινόψαρου, κατεψυγμένα, πρακτικά χωρίς κόκαλα · έτοιμα για κουζίνα, σε προστατευτικό γλάσο, αφαιρούμενα μεμονωμένα.

Το κοκκινόψαρο είναι ένα εκπληκτικής νοστιμιάς. Προτιμήστε να το κάνετε ψητό με λίγο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, αφού χωρίς κόκκαλα είναι πολύ εύκολο. Μην παραψήνετε τα ψάρια, γιατί στεγνώνουν. Λίγα λεπτά από τη μία πλευρά, και 5-6 λεπτά από την άλλη αρκούν. Συνοδεύεται ιδανικά με ψητά ή ωμά λαχανικά. Πάρτε τον επιθυμητό αριθμό φιλέτων από το πακέτο. Αφήνετε να αποψυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 3 ώρες ή στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες. Ξεπλύνετε καλά τα φιλέτα κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε με χαρτί κουζίνας.

ΓΑΡΙΔΕΣ ΑΠΟΦΛΕΙΩΜΕΝΕΣ 200gr

Θαλασσινές γαρίδες, προ-μαγειρεμένες, αποφλοιωμένες.

Έχουν περισυλλεγεί από βάθος περίπου 300 μ. στα καθαρά νερά της Ισλανδίας.

Για το μαγείρεμα: Πάρτε τον επιθυμητό αριθμό γαρίδων από τη συσκευασία. Αφήστε τις να ξεπαγώσουν αργά σε θερμοκρασία δωματίου και ξεπλύνετε με τρεχούμενο νερό. Στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. 

Συμβουλή: Αφήστε τις αποψυγμένες γαρίδες να μαριναριστούν σε χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι για μισή ώρα. Αδειάστε τη μαρινάδα και στραγγίστε τις γαρίδες. 

Προετοιμασία στο τηγάνι: Βάλτε τις γαρίδες σε ζεστό ελαιόλαδο και στις δύο πλευρές για περίπου 2 λεπτά και μετά συνεχίστε το μαγείρεμα με τριμμένο ή σκελίδα σκόρδο, λίγο θυμάρι και χυμό λεμονιού για 2 περίπου λεπτά. 

ΓΑΡΙΔΕΣ ΒΑΣΙΛΙΚΕΣ 160gr

Αειφορικής γεωργίας

Ωμές, γυαλιστερές, ακέφαλες, εύκολες στον καθαρισμό, ατομικά γρήγορα κατεψυγμένες.

Για την απόψυξη, αφαιρέστε τον επιθυμητό αριθμό γαρίδων από το πακέτο. Αφήστε να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ξεπλύνετε τις γαρίδες καλά. Στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Προετοιμασία: Στο τηγάνι: τηγανίστε τις αποψυγμένες γαρίδες σε καυτό ελαιόλαδο και στις δυο πλευρές για περίπου 3-4 λεπτά.