Βιολογικές και υπαίθριες μπανάνες Κρήτης

Εδώ και λίγες ημέρες έχουμε την τιμή να φιλοξενούμε στο κατάστημα μας τις βιολογικές και υπαίθριες μπανάνες Κρήτης της NAMI. Πρόκειται για μια μικρή οικογενειακή φάρμα παραγωγής βιολογικής μπανάνας, που το τελικό προϊόν περικλείεται και χαρακτηρίζεται από την αγάπη των δημιουργών της. Κόβονται επί τόπου από τον κορμό τους, για να μην χάνουν ίχνος από τα θρεπτικά συστατικά και την φρεσκάδα τους. Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να έρθετε να τις δοκιμάσετε και να εξερευνήσετε μόνοι σας την ξεχωριστή γεύση, τα αρώματα και ποιότητα που διακρίνουν την υπαίθρια βιολογική μπανάνα της ΝΑΜΙ.

Ακολουθεί μήνυμα του παραγωγού:
“Η δημιουργία του μπανανόκηπου ΝΑΜΙ προέκυψε από την προσωπική εσωτερική μας ανάγκη για μια ιδιαίτερα γευστική, αρωματική και ποιοτική μπανάνα με την φρεσκάδα του ντόπιου προϊόντος. Με εφόδιο την εμπειρία των παλαιών αγροτών της Κρήτης η υπαίθρια καλλιέργεια ΝΑΜΙ ξεκίνησε το 2013.
Η περιοχή του μπανανόκηπου ΝΑΜΙ βρίσκεται στο χωριό Τέρτσα στην νοτιοανατολική Κρήτη. Οι υποτροπικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν, σε συνδυασμό με το ιδιαίτερο μικροκλίμα δημιουργούν ιδανικό φυσικό περιβάλλον για την ανάπτυξη υγιών φυτών σε υπαίθρια καλλιέργεια.
Από το ξεκίνημα του εγχειρήματος εφαρμόσαμε τη μέθοδο της οργανικής καλλιέργειας βασισμένοι στις αρχές της πρόληψης των ασθενειών, χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων.
Τα φυτικά υπολείμματα, μπανανόφυλλα, παραμένουν στην καλλιέργεια σε μορφή εδαφοκάλυψης, δημιουργούν συνθήκες ιδανικής υγρασίας και αποτελούν πολύτιμη τροφή για τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς που συντελούν στην υγιή ανάπτυξη του ριζικού συστήματος. Η προσθήκη θρεπτικών ουσιών είναι αυστηρά οργανικής προέλευσης.”